Få dit parforhold til vare: 5 ting som gør en forskel!

Få dit parforhold til vare: 5 ting som gør en forskel!

Er det virkelig muligt at få sit parforhold til at vare?

 

Hvordan får man sit parforhold til at vare, når skilsmisseraten stiger og stiger! Spørger man et par, så er det typiske svar: De vil hellere blive sammen og få deres parforhold til at holde.

Så hvad er hemmeligheden bag et langvarigt parforhold? Er det held, når nogle par efter 10, 20, ja 30 års samliv stadig har det skønt med hinanden og ser ligeså forelskede ud? Har de en hemmelighed som andre ikke kender til?

old couple roadsignDer er lavet mange undersøgelser om par i alle aldre. Især om de par som fungere godt sammen efter min. 10 års samliv. Nogle af dem har endda levet sammen i op til 40 år!

Deres svar er blevet analyseret og en ting som er står tydeligt frem: Disse par opfører sig alle på samme måde i hverdagen.

 

Lad os prøve at se på hvilke hemmeligheder der skal til for at få et langvarigt parforhold.

Valentinsdagen bør ikke være den eneste dag hvor du glæder din elskede. Blomster, bolsjer, og diamanter kan ikke kompensere for alt. Forklar for din partner hvor meget du elsker ham/hende, ikke nødvendigvis gennem de gaver du får, men mere gennem de små ting i hverdagen.

Herunder finder du 5 de vigtigste råd som brugt regelmæssigt kan få dit parforhold til at vare… evigt….

 

  • For at få parforholdet til at vare:  Rør ved hinanden!

Det er svært at glemme alle de små ting som gør en forskel i et parforhold, som følesansen. En lille kærtegn med hånden på kinden, en skuldermassage efter en hård arbejdsdag, røre ved hans arm mens I snakker sammen. Disse små gestus kan synes trivielle, men de siger meget om hvor tætte I er.

Det er ikke tilfældigt at en lille ting som et kærtegn har en så kraftfuld effekt. Der er faktisk en biologisk forklaring på hvorfor et kærtegn er så behageligt.

holding hands 2Når I kærtegner og rører ved hinanden så øges oxytocin niveauet, både hos mænd og kvinder. Oxytocin er også kendt som kærlighedshormonet og det arbejder sammen med dopamin, som er lykkehormonet for at minimere cortisol niveauet som er stresshormonet. Så kærtegn er med til at få dig til at føle dig mere rolig, elsket, lykkelig og mindre stresset.

En schweizisk undersøgelse har også vist at jo mere oxytocin i kroppen jo mere tillid er der mellem parret. Et hurtigt kram, et kærtegn, eller det at holde hinandens hånd når I er oppe at skændes får din partner til have mere tillid til det du siger.

Måske endda at være enig med dig.

Vi har alle brug for at røre og føle. Faktisk allerede i minuttet efter vi er født. En baby som ligger hud mod hud hos sin mor, er mere rolig og græder mindre.

Det samme, kan vi bruge når vi et parforhold føler os ene og alene. Kig din elskede i øjnene, hold om ham/hende, og fortæl med dine kærtegn hvor stor din kærlighed er.

Kram, kærtegn, knus, kys og hold hånd hver eneste dag: Berøring bør ikke undervurderes!

 

  • For at få parforholdet til at vare:  Grin meget sammen!

Om det drejer sig om et lille grin eller du skrald-griner, så er grinet virkelig den bedste medicin for at få et langvarigt parforhold især hvis I har relationelle problemer. Flere undersøgelser har påvist at du får et sundt hjerte hvis du griner meget fordi dit stressniveau mindskes og du modstår sygdom bedre.

laughingDet er ikke kun dit hjerte som har godt af et godt grin. En god humoristisk sans kan også få parret til at føle sig tættere. Det bliver som et sprog som kun forstås af jer to og det vil styrke jeres forhold.

Det er derfor at synet af en speciel ting kan få et par til at skraldgrine, mens dem omkring parret ikke fatter hvad der er så morsomt.

Grinet kan også gør livet nemmere i visse svære perioder. Og vi ved jo alle at der er både små og store problemer i et parforhold. Ja, vandrøret under vasken er sprunget og der er vand i hele køkkenet, men, nej det er ikke verdens ende. Det som umiddelbart virker som en katastrofe bliver lettere at håndtere hvis I kan grine af det.

Hvis du ikke har let til grin og humor, så lær et par vittigheder udenad og fortæl dem til din elskede. Selvom du fortæller den forkert, så er du sikkert på at få et smil igen. Køb en teleskopgaffel og mens han kigger den anden vej, så stjæl maden på hans tallerken. Det er også hysterisk morsomt til familiemiddagen. Leg sjove lege sammen. Se en morsom film og hyg jer med et godt grin. Det er lige meget var der får din partner til at smile eller grine, bare du får ham eller hende til det og det ofte.

 

  • For at få parforholdet til at vare:  Øg din elskedes selvværd!

par med hjerteHvem ønsker ikke at synes godt om sig selv? Så egoistisk som det måske kan lyde, så ønsker alle opmærksomhed og alle vil gerne være sikker på at man er elsket. Fortæl din partner, at du er stolt af ham/hende. Giv ham/hende specifikke eksempler for at øge hans/hendes selvtillid.

Du beundre hvor hårdt han arbejder, måde som hun tacklede en diskussion med naboen og endda hvordan han følger til punkt og prikke den nye slankekur, fortæl det, behold det ikke for dig selv.

Sig til din elskede at han ser sexy ud når han slår græsplænen i shorts. Sig til din kæreste at hun er smuk uden make-up. Når I øger selvtilliden hos hinanden, er det ikke kun godt for jeres parforhold, men det vil også få hver af jer til at få det godt i jeres liv, generelt set.

 

  • For at få parforholdet til at vare: Fortæl når du er uenig!

Hvis du tror at lykkelige par ikke skændes, tager du fejl. Flere undersøgelser har vist at kvinder som holder deres mund, som ikke siger hvad de tænker, når der er en konflikt i ægteskabet, har 4 gange større risiko for at dø indenfor 10 år, end de kvinder som ikke er bange for at tale. Og om de er lykkelige eller ej i parforholdet, er ikke vigtigt her – Bare det at holde mund og ikke sige hvad hun tænker og føler, er det essentielle.

Når du holder dine frustrationer gemt væk, styrer du direkte mod en eksplosion af vrede. Lad ikke tingene hobe sig op. Fortæl din partner lige præcis hvad det er der generer dig. Og støt ham i også at gøre det samme.

talking touchingIngen steder står det at et par skal være enig om alt. Ligesom det at være i et parforhold ikke betyder at du skal blive din partners klon. I er begge gået ind i parforholdet som to unikke individer og sådan bør I blive ved med at være. Det betyder ikke at I aldrig skal lave kompromiser, men I skal ikke ofre det som har gjort jer til den person som I er.

Glem ikke at alle lykkelige par skændes. Vær ærlig med hensyn til hvordan du har det, accepter at der vil være kompromiser og lad aldrig din egen personlige identitet forsvinde og forvent ikke at din partner skal gøre det.

 

  • For at få parforholdet til at vare: Lav drømme sammen!

Hvorfor blive sammen med én som du ikke har tænkt dig at få et langvarigt forhold til? Sidder du fast i et forhold præget af rutine, så har du glemt det vigtigste: Betydningen af ordet ”par”.

Det er vigtigt at I sammen planlægger ikke bare de almindelig hverdagsting – vedr. huset, børnene, bilen – men også realiseringen af jeres individuelle og par-drømme og jeres ønsker og mål.

Da man var lille, spurgte man tit: Hvad skal du være når du bliver stor? Det at fantasere og drømme om fremtiden, med alle dens muligheder, er det som gør hverdagen spændende. I disse drømme bliver det umulige muligt og frygten for ikke at kunne klare det hele forsvinder og succes er uundgåeligt.

Når man drømmer, glemmer man virkelighedens begrænsninger og man fyldes med en boblende opstemthed som virkelig kan hjælpe jer begge til at planlægge fremtiden positiv.

autumn_avenueGiv gødning til jeres drømme, for jeres begge skyld. At ha’ et mål, en drøm tvinger jer fremad og giver jer en pause fra hverdagens monotoni. Et parforhold er som en rejse – hvor vil du gerne ha’ den fører jer hen? Lever du dit liv fuldt ud?

James Dean sagde engang: ”Drøm som hvis du skulle leve for evigt, lev som hvis du skulle dø i dag”. Sørger du for at tage dig tid til at udleve dine drømme eller er du en slave af dagligdagens rutine? Find ud af om du har brug for lidt frisk luft i dit liv.

 

 

Til slut, vil jeg sige at det at få et langvarigt parforhold ikke er et mål i sig selv, men se det mere som en rejse som nogen gange kan være lidt kaotisk.

Vil du virkelig gerne ha’ et parforhold der holder og varer, så følg disse råd hver eneste dag og varier gerne indholdet.

 

Vær opmærksom på hinanden og smid rutinen ud med badevandet!

 

 

 

No Comments

Post A Comment